More Website Templates @ TemplateMonster.com - Mrach 03, 2012!

Handig om te weten.


Algemene Informatie

Je kunt lezen wat andere Chatters "zeggen" in het hoofd chat scherm. Onder het hoofd chat scherm is een regel waar je kunt typen wat je wilt zeggen in de kamer. Druk op de Enter toets op het toetsenbord, of klik de "Verzenden" knop om de zin te verzenden naar het chatscherm.

RealChat Client - User Interface Elements

Gebruikers knoppen

Letter Type's

Bepaald de manier waarop andere gebruikers je tekst zien, zoals vet of schuin gedrukt.

Tekst Kleuren

Opent een nieuw venster wanneer de knop is geklikt, en geeft de mogelijkheid te kiezen uit verschillende kleuren voor je naam of de text welke je typt.

Afbeeldingen

Opent een venster welke verschillende afbeeldingen weergeeft. Bij iedere afbeelding zie je een code (// gevolgd door een getal). Als deze code wordt getypt op de chat regel of in een prive bericht en gevolgd door een spatie, wordt de code vervangen door de afbeelding welke bij de code hoort. Je kunt ook klikken op de afbeeldingen.

Wie, Waar

Geeft een lijst van alle chatters in de chatbox en in welke kamer zij zijn.

Even weg

Zet je op de "even weg" stand als je op de knop klikt, en er verschijnt een boodschap in het hoofd chat venster dat je "even weg" bent. Nogmaals deze knop klikken zet je weer terug in de "aanwezig" status en in het hoofd chatvenster verschijnt weer een melding.

Leeg scherm

Maakt het hoofd chatvenster leeg.

Opslaan

Hiermee kun je een chat sessie opslaan.

Help

Laat het help venster zien.

Uitloggen

Hiermee verlaat u de chatroom.

Negeer

Geeft je de mogelijkheid een chatter te negeren. Selecteer de naam van de persoon welke je wilt negeren en klik de "Negeren" knop. De naam van de chatter verschijnt in plate tekst. Dit betekent dat je geen teksten meer ziet van die persoon. Klik je deze knop nogmaals aan dan zul je de teksten van de persoon weer kunnen zien.

Prive bericht

Klik de naam van de persoon welke je een prive melding wilt geven aan. Klik dan de "Prive-chat" knop aan. Een nieuw venster verschijnt. Typen in de tekstregel van dit venster zorgt ervoor dat alleen de geselecteerde chatter het bericht zal zien. Klikken op het "profiel" tab geeft de persoonlijke details van de chatter. Dubbel-klikken op de naam van de chatter activeert deze functie ook.

Gebruiker Profile

Klik de naam van de persoon waarvan je de informatie wilt zien. Klik daarna op de profiel knop. Een nieuw venster opent en toont de persoon gegevens. Of klik met rechts op de naam van de gebruiker en kies "profiel".

Emoties

Als je op deze knop klik verschijnt er een nieuw venster onder de lijst met namen van de chatters. Wat je ziet is een lijst met acties die je kunt uitvoeren naar jezelf ( door te dubbel klikken op de emotie ) of een andere gebruiker ( door te klikken op de emotie, en daarna met rechts op de gebruiker te klikken en de optie "stuur emotie" te kiezen). Als je de Emoties knop nogmaals aanklik verdwijnt de lijst weer.
Tip: Je kunt je eigen emotie (zin) creeren door de zin te starten met een dubbele punt ( : ) .Chat kamer Tabs

Chat Tab

In deze tab wordt het hoofd chatscherm weergegeven.

Kamers Tab

Je kunt chatten in verschillende kamers in RealChat. Elke kamer heeft een eigen item of stijl welke jou voorkeur kan zijn. De Kamers Tab geeft een lijst van beschikbare kamers weer, gevolgd door de beschrijving van de chat kamer en het aantal gebruikers in de kamer. Selecteer de kamer welke je wilt betreden en klik "kamer binnengaan". Gebruikers mogen ook een eigen kamer maken. Je kunt een eigen kamer maken door te klikken op "Maak Eigen Kamer", type de naam van de kamer en het item in de tekst vakken, en klik dan OK. Als extra mogelijkheid kun je ook een password zetten om alleen toegestane personen in je kamer toe te laten. Echter, gebruikers kamers welke anderen hebben gemaakt waar een passwoord voor nodig is verschijnen als ## 101 ##, ## 102 ##, ## 103 ##er en zo voort. Om zo'n kamer binnen te gaan dien je dus wel het passwoord te weten welke de kamer beheerder/ster heeft ingesteld.

Opties Tab

Op deze tab, kun je de opties instellen hoe bij jou de kamer eruit dient te zien en klinken. Al deze instellingen hebben alleen betrekking op de kamer op jou eigen scherm, dus niet wat de andere chatters zien.

Profiel Tab

Hier kun je informatie invullen welke je wilt bekend maken aan anderen. Klikken op de knop "Toepassen" slaat je gegevens op in de chat server, zodat het de volgende keer als je inlogt automatisch wordt ingevuld. (Deze functie is momenteel nog niet werkend).Handige Extra Informatie

Active Links

Als je een link type zoals http://www.chatstek.nl/ of www.yahoo.com in de chat kamer. Zal deze niet als een klikbare link worden weergegeven.

Chat Commando's

De chat ondersteund een aantal extra IRC- achtige commando's:

/date or /time - Vertelt je de tijd op de chat server.
/clear - Maakt het chat venster leeg.
/who - Geeft een lijst van alle chatters en in welke kamers ze zijn.
/me {action text} - Hiermee creeer je je eigen emotie.
/whois {nickname} - Geeft de eigenschappen van de persoon weer.
/msg {nickname} {message} - Stuurt een prive bericht naar de gebruiker zonder een extra venster te openen.
/join {room} of /goto {room} - laat je een bepaalde kamer binnengaan.
/ping - Pingt de server en geeft een melding ervan.
/echo {line} - geeft een lijn weer zonder naam ervoor.
/away, /back - Heeft dezelfde werking als de "even weg" knop button.

Letter type en Kleur Code's

Je kunt meerkleurige zinnen maken door het gebruik van kleur code's. Door deze code's in de chat te typen veranderd de kleur en stijl van de letters na de code. De volgende code's kunnen worden toegepast:

`0 - Platte tekst geenschuin gedrukt of vet.
`1 - Vet gedrukte tekst, geen schuin gedrukte tekst.
`2 - Schuin gedrukte tekst, geen vet gedrukte.
`3 - Vette en schuin gedrukte tekst.

`a - Zwart
`b - Rood
`c - Orange
`d - Licht orange
`e - Geel
`f - Licht groen
`g - Groen
`h - Donker groen
`i - Licht grijs
`j - Paars
`k - Roze

`l - Light roze
`m - Cyaan
`n - Licht blauw
`o - Blauw
`p - Donker blauw

Note: Het ` karakter welke wordt gebruikt in deze codes is meestal beschikbaar op de toets onder de ESC, op het toetsenbord.

Als voorbeeld, type de volgende tekst in de chat regel:
`1`4Hello `fmy `3`bname `0`cis `3`gJ`do`kh`nn. `o`0How are you today?

Zal eruit zien als:Browser and Java support

RealChat Client is een Java applet welke kan worden gebruikt voor elke Java-ondersteunde browser, zoals Internet Explorer, Opera, Safari, Mozilla, Netscape Communicator 6 en hoger. Voor de beste resultaten, bevelen wij aan dat u upgrade naar de nieuwst beschikbare browser versie.

Voor de beste resultaten, bevelen wij u aan dat u upgraded naar de nieuwste versie van Sun's Java plug-in. Microsoft's verouderde Java toepassing is *niet* 100% Java-compatible en kan verbinding en "vast staan" problemen veroorzaken. Sun Microsystems is de maker van Java, en hun gratis plug-in zorgt voor de beste werking van RealChat, en andere Java applicaties!

Java - Get it now!

Haal de Sun Java Plug-in! door op het logo hierboven te klikken.

Vertel jeVriendenover ChatStek

Laatste Nieuws

Chatstek is de chat welke samen werkt met Radio "De Kleine Zwerver".